Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, “Kent hakkı, Maltepe halkı için” diyerek başlattığı mahalle toplantılarının beşinci durağında ilçenin en kalabalık ikinci mahallesi olan Fındıklı’ya konuk oldu. Toplumcu yerel yönetim anlayışının bir parçası olarak mahalle toplantılarına başladıklarını ifade eden Esin Köymen, “Bu toplantıları daha sonra mahalle meclislerine dönüştürüp sorunlara daha sağlıklı ve yerinde çözümler geliştireceğiz” dedi.
Maltepe Belediyesi, mahalle toplantılarının beşinci durağında, yaklaşık 65 binlik nüfusuyla ilçenin en kalabalık ikinci mahallesi olan Fındıklı’ya konuk oldu. Belediye Başkanı mimar Esin Köymen ve başkan yardımcılarının konuk olduğu mahalledeki toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi’nin önünde gerçekleştirildi. Fındıklı Mahallesi Muhtarı Doğukan Çınar’ın da eşlik ettiği buluşmada toplantı, muhtarın selamlama ve teşekkür konuşmasıyla başladı. Sonrasında söz alan Belediye Başkanı Esin Köymen, Fındıklı’nın asla üvey evlat olmadığının altını çizerek başladığı konuşmasında, “Öncelikle siz değerli katılımcılara ve muhtarıma çok teşekkür ediyorum. Buluşmalarımıza devam ediyor ve sorunları yerinde tespit ederek çözüm önerileri geliştiriyoruz. Fındıklı 65 binlik nüfusuyla kalabalık, yüzde 85 yeni yapı stoğuyla da bina stokları sağlam ama donatı alanları zayıf olan bir mahallemiz. Sosyal donatı alanlarını mahallemizde arttırmak en temel görevimiz. Bu anlamda İBB ile burada bir sosyal yaşam merkezi kurduk. Yine Çamaşırcı Vadisi deresinde de İBB ve Ataşehir belediyemiz rekreasyon alanlarında çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte mahallemizde çocuk parklarının ve dinlenme alanlarıyla otoparkların arttırılması gerekiyor.” dedi.
“CAN DOSTLARIMIZ İÇİN PROJEMİZ HAZIR”
Sokak hayvanlarıyla ilgili de ‘kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’ düşüncesini benimsediklerini ifade eden Esin Köymen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kedilerimizle ilgili sorun yok ama köpeklerimizle ilgili maalesef bir sorun yaratıldı. Hayvanlarımıza zarar verilmesine asla göz yumamayız. Fakat son zamanlarda hayvanseverler ile hayvanların sokaklarda olmamasını isteyenler arasında bir gerilim olduğunun farkındayız. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yer tahsisi aldık. İBB ve Ataşehir Belediyesi ile hayvanlar için bir yaşam alanı projemiz gündemde ve bunu yapacağız.”
“MAHALLE MECLİSLERİNİN İLK ADIMI…”
Konuşmasının sonunda toplumcu yerel yönetim anlayışının bir parçası olarak mahalle toplantılarına başladıklarını belirten Köymen, “Bu toplantıları daha sonra mahalle meclislerine dönüştürüp sorunlara daha sağlıklı ve yerinde çözümler geliştireceğiz.” diye konuştu.
ŞİKAYETLER DİNLENDİ, NOTLAR ALINDI
Toplantıda belediye ekiplerine; ulaşımdan donatı alanlarına, çöp toplama şikayetlerinden sokak hayvanları sorununa, işgallerden güvenlik sorunlarına, yol çalışmalarından spor sahaları isteklerine kadar yaklaşık 40 soru yöneltildi. Belediye başkan yardımcıları kendi alanlarındaki soruları cevaplarken, Belediye Başkanı Esin Köymen de halka katılımlarından ötürü teşekkür ederek, onların sorunlarını not ettiklerini ve sonraki toplantıya kadar çözmek için gayret edeceklerini söyleyerek toplantıyı sonlandırdı. Başkan Köymen toplantı sonrası halkla bol bol fotoğraf çektirdi.